Halapi

Lovarda

Noha én magam tanácsoltam korábban, hogy az értékelésekre pontosan figyeljünk oda, mielőtt szállást választunk, vannak dolgok, amiket így sem lehet kiszűrni.

Az emberi tényező talán a világ összes témájában a legnagyobb bizonytalansági faktor. Legutóbb a párommal hosszas böngészés után, a vélemények és az értékelések alapos tanulmányozását követően találtunk is egy remek szállást, amivel mindketten, már az előzetes kutakodás után is nagyon meg voltunk elégedve.

El is utaztunk az azt követő héten. A panzió nagyon szép volt. Kellemes, szép wellness részlege volt, a belső étterem rettentő elegáns volt, a szoba pedig a maga egyszerű, minimalista stílusában pontosan olyan volt, amire vágytunk.

Egy szó mint száz, büszke voltam, na meg ő is, hogy mi tényleg képesek vagyunk kifogni a legjobb helyeket minden alkalommal, ha utazunk.

A wellnessben aztán megismerkedtünk egy fiatal férfivel, akivel úgy alakult, hogy szinte minden egyes nap, ha lementünk a jacuzziba vagy szaunázni, úgy esett, hogy ő is épp ott volt, vagy pár perccel utánunk érkezett.

A harmadik ilyen alkalommal szólítottuk meg, viccesen, mondva, hogy ez már több, mint véletlen egybeesés.

A férfi pedig nagyon vicces tekintettel elmesélte, hogy bizonyára szakmai ártalomról lehet szó, ugyanis ő egy magánnyomozó, és hogy biztos tudat alatt minket figyel meg.

Szó szót követett, jóba lettünk vele, esténként vele vacsoráztunk, együtt szaunáztunk, és még egy közös borkóstolón is részt vettünk vele.

Kedves volt, vicces, és be nem állt a szája. Rengeteget beszélt a munkájáról, a magánnyomozó irodájáról, árakról, hogy milyen furcsa kalandjai voltak. Igaz, idővel már gyanús lett, hogy ennyi vicces történet történt vele.

Idővel már arra lettünk figyelmesek, hogy gyakran önellentmondásba került, az egyik nap mesélt kalandos történetében még azt mondta sosem bukott le nyomozás során, másnap pedig a történet végén az egyik megfigyelt személy ráismert.

Akkor ezt nem furcsálltuk még nagyon, hittünk neki.

Az egy hét során ha ez jött szóba, sokszor emlegette az irodája nevét, meg hogy milyen jó kis munka ez. De közben mindig vigyorgott.

Csak amikor hazautaztunk, ő pár nappal előttünk lelépett már a szállásról, akkor, egy unalmas délután jutott eszembe, hogy rákeressek a magánnyomozó irodákra, árakra, hogy tudjam, hogy működik ez. Találtam is ugyan egy profi magándetektívet, aki kellemes árakon dolgozik, és jogi szakértőt bevonva, igazi minőségi munkát kínál honlapján. Ráadásul számtalan ügyben tud segítséget nyújtani, nem csak hűtlenségi ügyekben, mint ahogy azt mi, átlagemberek gondoljuk, gondolnánk.

Hamarosan rá kellett jönnöm, hogy az a férfi azonban, aki majd egy héten át kápráztatott minket történeteivel, szimplán hazudozott nekünk, mert az ő irodáját sehol sem találtam.

Furcsa érzés volt, hogy akivel ennyire jól kijöttünk, valójában csak egy viccnek fogta fel az egészet. Hamarosan megtaláltuk a facebookon is, a nevéről nem hazudott, és kiderült, hogy egyáltalán nem magándetektív.

Amikor viccesen számon kértük, beismerte, hogy csak viccelődött. Karácsonyra kapott egy wellness utalványt, és már unatkozott egyedül. Ez volt a móka számára, hogy Columbonak hazudta magát vadidegeneknek.

Kettős, furcsa érzés volt. Egyrészt vicces és mondhatni, jó volt tudni, legalább rajtunk keresztül jobban érezhette magát. Másrészről viszont zavart a tény, hogy ilyen könnyen bepalizhatóak voltunk.

Most, hogy már tudom milyenek a magánnyomozó iroda árak, s hogy tényleg vannak magánnyomozók, legközelebb minden új ismerősre lehet, rá fogok állítani egyet. *Gonosz kacaj* Csak hogy többé ne verhessenek át.

Szóval erre mondtam, hogy ugyan egy szállás szolgáltatásaival, ellátásával, elhelyezkedésével, minőségével vagy akár a személyzettel kapcsolatban kaphatsz részletes tájékoztatást a különböző szállásfoglaló oldalakon, vagy akár a szociális médiumokon, de azt nem fogod tudni kiszűrni, hogy kikkel fogsz egy időben lazítani.

Persze nem kötelező feltétlenül barátkozni egy wellness során, de mi azért azt tapasztaltuk, hogy sokkal jobb élmény, ha közben megismerhetünk új embereket. Még ha azok végig is hazudják az egészet.