Halapi

Lovarda

Mindig izgalmasak az első közösen töltött házas percek, a gondtalan tervezgetések, a nem létező problémákra már előre kitalálni a megoldást. Sokan már az esküvő előtt megszervezik a nászutat, vagy legalább is kitalálják, hogy hol szeretnék tölteni a mézesheteiket, de valaki csak a szertartás után veszi rá magát, hogy érdeklődjön.

Jól is teszi az, aki csak az esküvői hajcihő után tervezi meg ezt, mert a legfontosabb addig, hogy milyen ruhát vegyen fel a menyasszony. Az én receptem: kölcsönzés, hagyományos fehér, ne túl kényelmesen.

Kölcsönzés:

A mai modern nők, már nem követik azt a hagyományt, hogy az esküvői ruhájukat ráhagyják a következő generációra, és különben is nem sokaknak adatik meg, hogy vásárolni tudjanak egyet, vagy ne sérüljön meg a többszöri költözés miatt. Macerás manapság egy ilyen kaliberű ruhát őrizni, mert ha baja esik az egy hatalmas tragédia. Ezeknek a fényében én a kölcsönzésben hiszek, mert olcsóbb, és ha sértetlenül kerül vissza a ruha, a vissza kapott kaucióból már lehet is a jegyeket foglalni a nászútra. A felgyorsult életritmusunkhoz ez a legideálisabb választás. Természetesen mindenkinek mások a céljai, valaki emléknek hagyja meg, de praktikai okokból ez a megoldás a legjobb!

Hagyományos fehér:

Trendek az egész életünkben jönnek-mennek, van, hogy néha akaratlanul is követni kezdi az ember, mert egyszerűen nem tud egyéb darabot szerezni, csak amit épp az adott divat kínál. Nagy divatját éli most a színes öltözék az oltár előtt. Én a hagyományok híve vagyok, ezért mindenkinek ajánlom a fehér menyasszonyi ruhát. Ez nem véletlenül lett fehér. A fehér szín a menyasszony ártatlanságát jelzi. Aki nem nagyzolni akar vagy villogni, az marad ennél az alapszínnél, de ez csak az én véleményem, senkit nem akarok megsérteni vele, mert különbözőek vagyunk.

Ne túl kényelmesen:

Sportcipő lett az új lazaság az esküvőn. Szerintem ez egy rossz döntés. Ez egy ünnepség, az ember szerelmének szertartása, aki ezt lazán kezeli, az saját érzelmeit veszi félvállról. Tiszteljük meg azzal a közönséget, de legfőbbképpen magunkat, hogy egy elegáns alkalmi cipővel álljuk végig mindezt, aztán, hogy utána mibe lépünk át, azt már csak a lagzi határozza meg. A másik, amire ki kell térnem a kényelem szempontjából az a fátyol. Fontos, hogy a fátyol a menyasszony arcát takarja, addig, amíg a leendő férje mellé ér, és a férjének kell felfednie az arcát. Ez is egy régi hiedelemhez kapcsolódik, mert úgy tartották, hogy a teljes pompában lévő menyasszonyt először csak a férje láthassa, ezért kellet valami, ami elfedi az arcot, amíg a násznép közt elhalad.

Ha ezek meg vannak, nem lehet melléfogni a ruhával, de mindenki nyugodjon meg, aki egyáltalán nem így képzeli el, vagy nem ért ezekkel egyet, mert nincs rossz választás ilyen téren. A legfontosabb tényező itt a menyecske öröme, ha ő boldog, akkor mindenki és minden az lesz. Menyasszonynak ruha ügyben keresd fel bátran az internetet és böngéssz kedvedre!

Túl a neheze után, már nyugodtan fel lehet keresni a különböző utazási irodákat és érdeklődni, hol töltsük a nászutat. Biztos több remek hotelt, szállodát, panziót tudnak majd ajánlani a pénztárcánktól függően. Ne fukarkodjunk a házasság elején, kivéve, ha muszáj, hanem élvezzük ki, mert utána csak rosszabb lesz (tisztelet a kivételnek)!