Halapi

Lovarda

Sok szállodába örök problémája, hogy megfelelő hőmérsékletet biztosítson a vendégeinek a szobában, a külső zimankó, vagy épp a nyári nagy meleg ellenére is. Ez nem tűnhet olyan bonyolult dolognak, de még sem egyszerű az egész, hiszen mind mások vagyunk, más igényekkel. A legáltalánosabb megoldás, a meleg kezelésére, a légkondi. Azonban ez sem éppen tökéletes. Egyfelől a távirányító törékeny dolog, és az elvesztése a legtöbb gép esetében egyenlőt jelent azzal, hogy a gép irányíthatatlan lesz. Ráadásul egy hidegebb nyári napon, elég nehéz vele felfűteni egy szobát. A legtöbb ilyen eszköz még hangos is, így estére a legtöbben kikapcsolják, hogy nyugodtan alhassanak a zúgó hang nélkül.

Pontosan ezért sokkal jobban megéri beszerezni inkább egy hisense klímát. Miben különbözik ez a fantasztikus gépezet a többi légkondicionálótól? Elég sok mindenben, de mindjárt ki is fejtem kicsit részletesebben is.

Az egyik dolog, hogy nem szükséges az irányításához távirányító. A wifi segítségével bárki utasítást adhat a berendezésnek egy átlagos okos telefonnal, vagy valamilyen hasonló digitális kütyüvel. Így aztán nincs irányító, ami eltörhet, elveszhet, vagy bármi baj történne vele, ráadásul a vendégek vitázni sem fognak rajta. A kezelőfelület is megszokott lesz így, vagyis az irányítás kifejezetten kényelmes.

A teljesítmény mesébe illő. Nagyjából tíz perc alatt képes a beállított hőmérsékletre hozni a szoba levegőjének hőfokát. Ráadásul mindezt szinte teljesen némán teszi, vagyis akár este is lehet működtetni, anélkül, hogy komoly zajjal számolnánk. Mindemellett az igazi lényeg az, hogy még mínusz fokokban is lehet melegítésre használni a klímát, így akár hideg nyári napokon, akár még hidegebb téli időben fűteni lehet a segítségével. Az ügyfelek így bármely évszakban, bármilyen időjárási körülmények között a megfelelő melegben, vagy épp hűvösben élvezhetik a szálloda otthonosságát. Emellett egy olyan beépített program is elérhető, ami 8°C-on stabilizálja a hőmérsékletet hosszabb távollét esetén is. Ez megakadályozza, hogy a túl nagy hideg fagyási károkat okozzon az épületben, vagy a helységben. Ez különösen akkor nagyon jó, ha a téli szezon idején az adott vendéglátó egység zárva tart úgy is.

Gondolhatjuk, hogy ilyen teljesítmény nem kis fogyasztással jár együtt. A gép azonban kifejezetten energiatakarékos, így évente akár 30%-al kevesebb áramot használ fel, mint egyébként. Ez pedig a fenntartási költségét elég komoly arányban csökkenti, így ez még egy jó érv amellett, hogy ilyenbe érdemes invesztálni. Ráadásul még a környezetet is védi ezzel a tulajdonságával.

Attól sem kell tartani, hogy a beszerelés nagyon sok időt vesz el. Lényegében pár óra alatt megvan az egész művelet, és még sok hulladék sem keletkezik. Ami mégis azt elszállítja a dolgozó, mivel ez a kötelessége. Ez persze azt jelenti, hogy egy szoba elkészítése maximum egy fél napot vesz igénybe, ami elég gyors egy szállodánál.

Mindenképp jó befektetés tehát ellátni vendéglátó ipari egységünket ilyen hasznos eszközökkel. Ráadásul nem csak ilyen helyeken, de akár otthonunkba is simán beférhet egy, hiszen olcsón fenntartható, gyorsan beszerelhető, nagy teljesítményű és megbízható gépről beszélünk. Ráadásul a beszerelése sem igényel túl sok macerát, vagy pénzt, ahogy azt fentebb már említettem. Ennyi jó tulajdonságot nem lehet figyelmen kívül hagyni, mindenképp érdemes kipróbálni, ha más nem először otthon. Sok sikert hozzá.