Halapi

Lovarda

Az én barátnőm aztán valóban rajong a kávéért! Mielőtt őt megismertem volna, nem is hittem, hogy ilyesmi lehetséges. Jó darabig nem is értettem, hogyan lehet ennyire megszállottja ennek a fekete folyadéknak. Jómagam is megiszom minden nap egy bögre tejeskávét a munkahelyemen, de korántsem akkora elragadtatással, mint Lili. Amikor azonban ajándékot, vagy jobban mondva vigaszajándékot kerestem neki a szülinapjára, utána olvastam ennek a szenvedélynek.

De ne rohanjunk ennyire előre a történetben! Kezdjük inkább azzal, hogy miért is volt szükséges Lilinek vigaszajándékot vennem a közelgő születésnapjára? Különösen azért fontos a kérdés, hiszen a férjemmel már megleptük őt egy rövid, egy éjszakás pihenéssel a gyönyörű tihanyi félszigeten. Azt a szállást választottuk, ahol mi is voltunk már két évvel ezelőtt. Sajnos nem tudtuk, hogy a vezetőséget azóta lecserélték és kicsit megváltozott a szálloda hozzáállása és morálja. Már ami a vendéglátást illeti. Maga a környék pazar volt, az ételekkel sem volt probléma, mindegyik ízletesnek bizonyult.

Akkor tehát mi történhetett?

Tudni kell Liliről, hogy a kávé iránti szeretete nem merül ki a kávé fogyasztásában. Ugyanolyan lelkesedéssel forgatja kezében a különleges kávésbögréket, mint ahogy issza belőlük a kávét. Egy egész konyhaszekrénnyi gyűjteménye van a lakásában kávéscsészékből. Vannak emberek, akik az utazásokra, nyaralásokra a kedvenc cipőjüket, vagy sáljukat viszik magukkal. Vannak kényelmes emberek, akik mindig bepakolják a saját párnájukat. Mások mindenhova egy könyvet visznek magukkal, és később a találkozókat, kirándulások, eseményeket aszerint azonosítják be, hogy melyik könyv volt náluk. Lili azonban mindenhova visz magával egy kávéscsészét. Ez nála amolyan szentimentális dolog. Aztán mindig úgy mesél az élete történéseiről, hogy az aktuális csészikéről nevezi el őket. Amikor az Alpokba ment pihenni, az volt a kis rózsás porcelán út. A barlangászás a bádogcsésze-túraként íródott be a történelembe. Szerintem nagyon megható, hogy a mi tihanyi szállodánkba is magával vitte az egyik feliratos csészéjét.

Pechére azonban, valaki másnak is megtetszhetett, ugyanis vasárnap délután, mikor összepakolt, hogy indulásra készen álljon, meglepődve konstatálta, hogy eltűnt a szobájából az a kávéscsésze, amit az utazásra magával hozott. Gyorsan szaladt is a recepcióra, hogy utánajárjon a dolognak, azonban nem tűntek túl segítőkésznek a szálloda munkatársai. Úgy nézett ki, nekik inkább az a fontos, hogy minél előbb kitakaríttathassák a szobát és átadhassák a következő fizető vendégnek. Lili ugyan tehetett volna panaszt a vendégkönyvben, de indult a vonata, és ezek után amúgy is inkább távolabb szeretett volna kerülni a helytől, mint tovább maradni.

Mi viszont nem szerettük volna, ha az utazás ilyen savanyú ízt hagyott volna a szájában a mi szeretett Tihanyunkról, ezért eszeltük ki a férjemmel ezt az utószülinapozást.

Vissza is értünk az eredeti történetünkhöz: mit ajándékozzunk Lilinek?

Tanulság volt tehát számunkra, hogy legközelebb, mielőtt megrendelünk valamit, alaposabban utána kell járnunk, a vásárolt dolog minőségének, legyen szó akár egy utazásról, mint jelen esetben. Ezért is választottunk második ajándékunknak, a kávéscsészének, egy olyan weboldalt, amiről már sok jót hallottunk a barátainktól és sosem érkezett sem a szállításra, sem a minőségre panasz, akármit is rendeltek onnan. Ha jól sejtem, már én is kaptam erről az oldalról meglepetést tőlük és én is csak jót mondhatok el arról a termékről, amit ezen az oldalon keresztül rendeltek nekem. Így, hogy jobban beleástam magam én is, láthatom, hogy csupa minőségi és jó hírű webbolttal vannak kapcsolatban. Ezért tudtam, hogy most nagyon jó helyen járunk és biztosan nem fogunk mellétrafálni. Rengeteg szuper lehetőség közül választhattunk Lilinek ajándékot a mókás táblákon keresztül egészen a kávéig, mindent. Mi azonban most céltudatosan vásároltunk és választottunk egy nagyon vidám bögrét neki. Kifejezetten az volt a célunk, hogy a weboldalról választott tárgy kellemes érzést keltsen benne és talán a tőlünk kapott bögre is nemsokára vele tart majd egy újabb csodálatos túrára.

Azért végül mégis jól sült el a dolog

Azt hiszem hosszú távon jól jártunk ezekkel a tapasztalatokkal, hiszen rátaláltunk egy olyan felületre, ami jó hosszú időre lehetőséget biztosít nekem, hogy megajándékozhassam Lilit. Amúgy is gondban szoktam lenni, mert már nem tudok semmilyen kávés cuccot kitalálni neki, amivel már nem rendelkezne. Sőt, talán a kollégáimnak is innen válogatok majd a következő ünnepi alkalomra! Ha neked is problémás szokott lenni az ünnepek előtti hajtásban, hogy mit vásárolj kávébolond barátodnak, vagy barátnődnek, ezt a weboldalgyűjteményt bátran ajánlom a te figyelmedbe is!