Halapi

Lovarda

Az életben mindenki legalább egyszer szembenéz a pénz okozta problémákkal. Vannak olyan kivételek, akiknek ez nem adatik meg, mert a felmenőiktől már olyan mértékű vagyont örökölnek, amit lehetetlen elkölteni, de ők vannak kevesebben, és nem hiszem, hogy hozzájuk eljutna az írásom. Mindenesetre Te, kedves olvasó biztosan átérzed a problémám, vagy volt már hasonlóban részed.

A nagy dilemmám ugyanis egy csúnya foghúzással kezdődött. Elestem egy koncerten, és sajnos pont úgy érkeztem a földre, hogy az egyik oldalon, egy hátrébb lévő fogam szinte teljesen kitört, már nem lehetett menteni. Jóhiszeműen mentem el a régi fogorvosomhoz, arany keze van, biztosan meg tudja csinálni. Tévedtem, nem tudta, inkább a húzást választotta. Nekem nem is volt választási lehetőségem, így bele kellett nyugodnom, hogy bizony egy fogamat elvesztettem. Hazaértem, egyből neki álltam a neten fog implantátum árakat keresni. Biztosan a koronás megoldás is jó, de azzal sok a macera, meg egy kicsit látszódna is, hogy valami nem az igazi, így inkább a fog implantátummal való pótlásra koncentráltam. Olyan horribilis árakat találtam, hogy kezdtem róla teljesen letenni.

Mindezt tetézi a helyzet, hogy akkor már egy éve tudtam, hogy szükségem lesz nagy mennyiségű pénzre abban az időszakban, ugyanis a barátokkal és haverokkal rengeteg programot terveztünk be, legfőképpen az egyik fesztivállal egybekötött nyaralásunkra kellett volna félretennem. A barátaim ugyanis már eljutottak arra a szintre, hogy nem szívesen sátraznak, sőt a szállások tekintetében is igen nagy elvárásaik vannak. Én maximum a faházas megoldásokat támogatom, mert nálam pont az a lényeg a nyaralásnál, hogy minél nomádabb, minél természetközelibb legyen, kiszakadva a hétköznapokból. Mivel ezzel egyedül vagyok a társaságban, így nekem kellett beadnom a derekamat, de így legalább rájuk bízhattam az egész szervezést, mondván, hogy nem tudom helyesen felmérni az igényeket. És ezzel el is követtem egy hatalmas hibát, ugyanis az egyik barátom, aki végül átvállalta az egész nyaralás megszervezését, olyan horribilis áron talált szállást, amit teljesen indokolatlannak tartok.

fog implantátum árakÉs erre még rájött a nagy dilemma is, hogy feltétlenül szükséges-e most azonnal a fogpótlásom, mert ha igen, akkor nem csak a közös nyaralásról, de még lehet, hogy az azt megelőző fesztiválról is le kell mondanom. Kétségek közt vergődtem legalább két hétig, amikor is találtam egy nagyon kedvező fog implantátum árakkal dolgozó orvost. Ennél jobb ajánlatot nem is találhattam volna, mivel a fémallergiám miatt mindenképp szükséges a fémmentes fogpótlás, az pedig legtöbbször hatalmas költségekkel jár. Elhatároztam, hogy elmegyek tehát a kiszemelt fogorvoshoz, és a konzultáció során megbeszéljük, hogy ez milyen egyéb műveleteket vonhat maga után. A vizsgálat után összeállított egy kezelési tervet, mely az egész fogsorom rendbetételét tartalmazta. Nem voltam túl boldog az összegtől, egészen addig, amíg utána nem jártam, és kiderült, hogy valójában a lehető legjobb árajánlatot kaptam. Elhatároztam hát, hogy a nyaralásról lemondok, sőt a fesztiválon is megpróbálok a lehető legkevesebbet költeni, és nyár végén alávetem magam a kezeléseknek.

Amikor a barátaimmal közöltem, nem voltak túl boldogok a hír hallatán. A szememre hányták, hogy feleslegesen megyek magánfogászati rendelőbe, egy közorvos is végezhet ugyanolyan jó munkát, és hasonlók. Az egyik barátommal még össze is vesztem, ugyanis ő volt a legjobban felháborodva a nyaralás lemondásom miatt. Közöltem vele, hogy egy kicsit képmutató dolognak érzem a részéről, hogy a normális fogászati ellátást ellenzi, de közben nem tud egy hetet sem sátorban, vagy ifi szállón tölteni, hanem feltétlenül ragaszkodik a színvonalas hotelhez. Itt már jött az egyezkedés, hogy akkor menjünk külön szállásra, aki akar hotelbe, aki pedig nem finnyás, az a közeli kempingbe. Ennek meg már én nem láttam sok értelmét, mert ha együtt megyünk valahova, akkor már az egész társaság legyen együtt szépen, és ne oszoljunk két vagy több csoportra.

Szerencsére, ahogy leülepedett az információ, mindenki megértette a problémámat, és végül mindannyian beláttuk, hogy ez a helyes döntés részemről. Persze azóta is vannak még kételyeim, de tény, hogy nagyon szimpatikus volt az orvos, kedvező az ár, és az egészségemet meg nem szeretném elhanyagolni. A buli megvár, de ahhoz ép testben kell lenni!

Szerintetek jól döntöttem?