Halapi

Lovarda

Szeretek utazni, világot látni, új embereket megismerni. Összességében egy nyitott személyiségnek tartom magamat, illetve a közvetlen baráti körömet is, ezért bárhová is megyünk könnyen megtaláljuk a közös hangot az ottaniakkal.

Még nyár elején utaztunk el a Tisza-tóhoz pár napra a szűkebb baráti társasággal, és egy kis panzióban foglaltunk szállást. Vagyis igazából én foglaltam. Már első ránézésre megtetszett, ahogy egy nagyobb telken magában csak ez a panzió állt, nem volt új, mégis fiatalos és modern volt a berendezése. Plusz ami egyből feltűnt, hogy napelemek voltak a tetőn, ilyet pedig még családi házakon és nagyobb vállalatokon kívül még nem láttam sehol. A szálláson egy fiatal házaspár várt minket, már első perctől kezdve nagyon, aranyosak és segítőkészek voltak. Kiderül, hogy ők is ott laknak ilyenkor szezonban az apartmanban csak az emeleten, ezért estére meghívtuk őket, hogy grillezzünk együtt, beszélgessünk. Nagyon jó hangulatban telt az este, szóba került, hogy mikor és miért döntöttek úgy, hogy panziót üzemeltessenek. Elmesélték, hogy úgy vették át az üzemeltetést, mindig is ezzel ezen a területen akartak dolgozni és igazából nem is munkának érzik.

Később rákérdeztem a napelemekre is, hogy ezt ők intézték-e, vagy hogy is működik. Mint kiderült a napelemeket már ők szerették volna, vagyis főként a férj, mert szeretnék a panziót szép lassan úgy kialakítani, hogy a lehető legkörnyezetbarátabb legyen. De még mindig nem teljesen értettem mire jó itt, ebben az esetben a napelem. Megmutatták gyorsan ezt a weboldalt. Ők is innen gyűjtöttek be minden olyan fontos információt, mint a napelem működés, napelem méret, napelem hatásfok. Nagyon profi, valóban jól összeszedett oldalnak tűnt, és mint később kiderült a kivitelezést is velük csináltatták, ami igazából a helyszíni felmérés és a tervezés után 1 nap alatt el is készült. Nem is sejtettem, hogy ez ilyen gyorsan megy. Azzal kapcsolatban pedig, hogy megéri-e teljes mértékben meggyőztek, hiszen mint megtudtam, pontosan kiszámolják mennyi napelemre van szükség az előzetesen megadott villamos energia fogyasztáshoz, így a villanyszámla abszolút elkerülhető lesz a későbbiekben.

Tényleg úgy láttam, hogy meg voltak elégedve a kivitelezéssel és egyáltalán nem bánták meg, hogy a napelemes rendszerek mellett döntöttek. Én még nem tartok ott, hogy ez aktuális legyen, de legalább már van előttem egy pozitív példa és egy ajánlott cég, akik tudom, hogy profi munkát végeznek.