Halapi

Lovarda

Gyakran járunk nyaralni vagy kirándulni a barátaimmal, és minden egyes alkalommal – na, jó, talán egy-két alkalom kivételével – én vagyok az egyetlen, aki valamit ott hagy a szálláson. Akár fogkefét, sminket, esetleg ruhadarabot. Nem tudom, hogy csinálom, pedig mindig leellenőrzöm a csomagomat, hogy megvan-e valami, de mindig olyan kis dolgokat hagyok a hotelben, ami fel sem tűnik, hogy nincs a bőröndömben. Ez akkor szokott főleg előfordulni, mikor sietünk és elfelejtek körbenézni a szállásunkon, hogy mindent elpakoltam-e. Szerencsére nagyobb értékű dolgokat még nem hagytam ott, egy fogkefe vagy egy szempillaspirál még nem akkora gond.

Legutóbb hatan elmentünk kirándulni, szerettük volna végre egy kicsit kiengedni a gőzt. De most nem a tengerparton napozós pihenésre gondoltunk, szerettünk volna valahova a természethez közel menni, ahol lehet túráni és kirándulni. Meg is terveztük az útunkat, lefoglaltuk a szállást, előtte pedig kiválaszottunk egy dátumot, ami mindannnyiunknak jó. A szervezéssel hamar megvoltunk. A bepakolás számomra kész káosz, sosem tudom, mit vigyek és mit ne, hogyan pakoljak be, és általában kétszer átpakolom a dolgaimat, mert rájövök, hogy ez meg ez és ez is felesleges és nem kellenek.

Bepakoltam a bőröndömbe a szokásos gyógyszeres dobozomat is, amibe most beletettem az ACC 600 pezsgőtablettámat is, amit nem rég vettem. El kell, hogy mondjam, ez a gyógyszer tényleg nagyon hamar hat és ennek én nagyon örülök, mert így nem kell napokig vagy akár hetekig ágyban feküdnöm. Gyorsan azt is bepakoltam magamnak, hátha esetleg megfázom, vagy valaki más fázik meg. A gyógyszeres doboz nélkül sösem indulunk el egy ilyen útra sem, hiszen nem tudhatom, mi történhet, és ha esetleg külföldre megyek, akkor meg egy komoly küldetésnek számít, hogy a megfelelő gyógyszert meg tudjam venni. Így inkább sosem kockáztatok, és még akkor is viszem magammal a gyógyszeres dobozomat, ha belföldön vagyok, mert nem akarom sosem azzal eltölteni az időmet, hogy gyógyszertárat keresek.

acc 600
acc 600

Ezen a kiránduláson szükség volt a gyógyszeres dobozomra, ugyanis egyszer elmentünk túrázni és a túra közepén hirtelen elkezdett szakadni az eső, onnan pedig nem öt perc volt, hogy visszajussunk a szállásunkra, így a visszafele vezető úton teljesen megáztunk és ketten is megbetegedtünk. De én egyből tudtam már rá a megoldást, hiszen az ACC 600 nálam volt, így gyorsan meg is kerestem, és én és a barátnőm is, aki megbetegedett, elkezdtük inni a pezsgőtablettát. Még szerencse, hogy elhoztam, mert sok programot terveztünk és nem akartunk volna ezekről lemaradni. Hamar hatott a pezsgőtabletta, pár nap után szinte semmi bajunk nem volt. Persze volt még nálunk vitamin, lázcsillapító és minden más, így a gyógyulás hamar megvolt.

Azonban a történet még koránt sem ér itt véget. Ugyanis, ahogy említettem, általában gyakran előfordul, hogy a szálláson hagyok ezt-azt. Most sem történt ez másképpen, már meg sem lepődtünk. Az ACC 600 pezsgőtablettámat sikerült ott hagynom a fürdőben, miközben pakoltam össze. Mindent beletettem a gyógyszeres dobozomba, kivéve azt. Persze ezt már csak otthon vettem észre. Nem akkora probléma, mert tudok venni a gyógyszertárban, csak dühítő volt, hogy ott hagytam. Már a többiek sem lepődtek meg rajtam, mindenesetre azon kívül mindenem megvolt, becsomagoltam mindent.

Aztán másnap egyből elmentem egy gyógyszertárba, hogy vegyek egy másik pezsgőtablettát, mert sosem lehet tudni, mikor lesz az ember megint beteg. Betegen pedig nem szeret az ember gyógyszertárba rohangálni, főleg, ha az adott gyógyszertárban nincs az a gyógyszer, amit az ember keres és ezért vagy üres kézzel megy haza, vagy bejárja a fél várost a gyógyszer miatt. Velem ilyen már többször előfordult, elég dühítő. De hát nem lehet minden mindig olyan egyszerű.

Végül sikerült beszereznem, gyorsan haza is vittem és beletettem a gyógyszeres dobozomba, de reméltem, hogy még sokáig nem kell ismét használnom majd, mert nem szeretnék lebetegedni megint.