Halapi

Lovarda

Hónapok óta le volt foglalva a szállásunk az egyik zalakarosi hotelba, ahol a férjemmel el szerettünk volna tölteni egy hosszú hétvégét a házassági évfordulónk tiszteletére. Nagyon vártuk már, hogy kicsit kiszabaduljunk otthonról és a mindennapok mókuskerekéből, az évforduló pedig éppen jó alkalmat adott nekünk erre.

Már csak két nap volt hátra az utazásig, amikor egy váratlan dolog történt. Tönkre ment a családi autónk! Tagadhatatlan, hogy nagyon régi már szegény és évek óta gondok voltak már vele, de eddig azt hittük, hogy némi odafigyeléssel azért még pár évig kiszolgál majd minket. Hiába hordtuk kötelező szervizre, cseréltük benne a kopó alkatrészeket és használtunk jó minőségű, mannol motorolajat bele, a sok futott kilométernek köszönhetően az autó motorja végleg feladta a szolgálatot.

Persze azért jóhiszeműen elvittük szerelőhöz, hátha tud vele kezdeni valamit, de azt mondta, hogy sajnos többe kerülne megcsináltatni, mint amennyit ér az egész kocsi, ezért azt ajánlotta nekünk, hogy erre már ne költsünk.

Sajnos elég rosszkor jött ez, mivel már csak két nap volt hátra az utazásig, ráadásul nem terveztünk ennyi pénzt kiadni egy új autóra, arról pedig nem is álmodtunk, hogy 48 óra alatt venni tudunk egy másikat. Ekkor jött fel a kérdés, hogy akkor mégis mivel utazzunk el? Sem a barátaink, sem a gyerekek nem tudták kölcsönadni nekünk a sajátjukat, ráadásul furcsán is éreztük volna magunkat, ha a saját szórakozásunk miatt megfosztanánk őket a járművüktől, szóval más alternatívát kellett keresnünk.

A férjem talált egy szimpatikus autókölcsönzőt a környéken, ami jó döntésnek tűnt. Elmentünk hozzájuk, elmondtuk az igényeinket, hogy nagyjából milyen autóra lenne szükségünk és az ügyintéző hölgy talált is egy számunkra megfelelő kocsit. Jó áron tudtuk kibérelni, ráadásul remek műszaki állapotban is volt, ezért tudtuk, hogy biztos nem lesz vele gondunk a hétvége során.

Maga az utazás remekül sikerült, annak ellenére, hogy már huszonnyolc éve együtt vagyunk a férjemmel, még mindig értékelni tudjuk azokat az alkalmakat amikor kettesben elmehetünk valahová. A mindennapok ki tudják szipolyozni a kapcsolatot és néha a szerelem átalakul egy jól megszokott rutinná, azonban az ilyen kiruccanások mindig felrázzák a házasságot és mindig újra rádöbbenünk arra, hogy miért is szerettünk bele anno a másikba.

A szálloda nagyon jó volt. A szoba makulátlanul tiszta volt és bőven elfértünk benne, a wellness részleg jól felszerelt és pihentető volt, az ételekből hatalmas volt a választék és a személyzet is kifejezetten szívélyes és kedves volt. Nagyon jól éreztük magunkat, délelőttönként tettünk egy nagyobb sétát a környéken, kézen fogva andalogtunk és beszélgettünk a férjemmel. Voltunk páros masszázson is, órákon át ücsörögtünk a pezsgőfürdőben és a szaunában, esténként pedig a szálloda bárjában megittunk néhány finom koktélt is.

Amíg ott voltunk többször is szóba került az autó téma, próbáltuk kitalálni, hogy mi legyen ezzel, ha hazamentünk. Én nem vagyok egy nagy sofőr, elég ritkán ülök a volán mögé, éppen ezért annyira bele sem akartam szólni ebbe, hiszen az a lényeg, hogy a férjem meg legyen elégedve a kocsival, engem maximum csak az érdekel, hogy milyen a színe, kellemes-e az illatosító, amit veszünk bele és olvassa-e kedvenc Roxette CD-met, amit még a fiamtól kaptam jó pár évvel ezelőtt.

A férjem mondta, hogy neki nagyon tetszik ez az autó, amit kibéreltünk és szíve szerint, ha árban is megfelel nekünk, akkor ő ilyet venne majd. Miután hazaértünk és visszavittük a bérelt járgányt, az első dolga az volt, hogy leült a számítógépe elég és elkezdte böngészni az interneten, hogy ezt a típust milyen árban és milyen paraméterekkel árulják jelenleg.

Napokig másról sem beszélt, csak arról, hogy talált egy jó kocsit, de mire felhívta az eladót, addigra már valaki más megvette. A fiammal is egyeztetett keresés közben, mivel ő régóta érdeklődik az autók iránt, ráadásul jobban is ért hozzá, mint mi, ezért adtunk a véleményére a témában.

A fiam, Gábor, adott néhány hasznos tanácsot az ügyben, hogy a hirdetéseknél mire figyeljünk oda, a férjem pedig azóta ezzel a kritikával tekinti meg az ajánlatokat és már nem hisz el minden szépet és jót, amit az eladó az autóról ír.

Egyelőre még nem találtuk meg a tökéletes példányt, de biztos vagyok benne, hogy kellő kitartással és kereséssel szembe fog jönni egy olyan autó, ami jó árban van, jó tulajdonságokkal rendelkezik és nyugodt szívvel megvehetjük.