Halapi

Lovarda

A szállásoknál nagyon fontos, hogy minél modernebb legyen, hogy biztosítani tudja a vendégek kényelmét. Természetesen vannak hotelek, szállodák, amelyeknek pont az a sármja, hogy régebbiek, azonban az ilyenekben is lényeges, hogy annyira haladjon a korral, amennyire csak lehetséges, miközben hű marad önmagához.

A legtöbb szállodában a megszokott légkondi van beszerelve, hiszen ez a legelterjedtebb módja a belső terek hőszabályozásának. Ezt a gépet mindenki ismeri, és mindenki tudja kezelni, legalább olyan szinten, hogy be tudja állítani a számukra ideális hőfokot. Pont ennek az egyszerűsége és familiaritása miatt sokan nem is keresnek tovább, egyszerűen csak kijelentik, hogy „Nekem kell egy légkondi!”. Pedig ha csak egy kicsit tovább kutatnának, azonnal megtudnák, hogy a legújabb technikának köszönhetően már egyéb technikák is léteznek.

A fizika törvényeit kihasználva a legújabb szerkezet, a hőszivattyú, sokkal környezettudatosabb megoldást nyújt a szobák hűtésére és fűtésére, mint bármely más berendezés a piacon. A  berendezés a hidegebb helyről szívja el a maradék meleget is, ami aztán lecsapódik a melegebb oldalon. A gép lehet lég vagy vízalapú, és mivel fordított módban is tökéletesen működik, mind a hűtés, mind a fűtés feladatát ellátja.

Amennyiben pedig valaki azzal érvelne, hogy a légkondicionáló olcsóbb, azoknak el kell, mondjam, hogy ez nem feltétlenül igaz. A Klíma Globál oldalán hőszivattyúk széles választékát találjuk, amelyek árai is nagyon széles skálán helyezkednek el. Mindenki megtalálja azt, amelyet ki tud fizetni,  és amelyik a lakás vagy ház környezetével is jól passzol.

A Klíma Globál csapata Komárom-Esztergom és Győr-Moson-Sopron megyében maguk is vállalják a beszerelést. Ha hezitálnánk, ők először kijönnek egy helyszíni felmérésre, amelynek során feltehetjük a kérdéseinket. Ez a kiszállás sajnos fizetendő, azonban ha valóban vásárolnak egy berendezést a cégtől, akkor ennek az ára levonásra kerül a végösszegből, így végül nem is lesz vészes az ár. A hőszivattyú beszerelése sem nagy feladat számukra; az előbb említett két megyében ők maguk telepítik be azokat, így biztosak lehetnek abban, hogy tapasztalt kezek szerelik be a rendszerüket, és hogy minden rendben fog menni a beszerelés során. A későbbiek során pedig a szervizelést és karbantartás is vállalják, hiszen akárcsak bármely más hőszabályozó-rendszernek, úgy a hőszivattyúnak is néha szüksége van egy alapos takarításra és egy kis törődésre, hogy hosszú távon is jól tudjon üzemelni.

Mindezt a törődést azonban igen hamar meghálálja a gép. Először is, jóval veszélytelenebbé teszi a házat, hiszen már nem lesz szükség gázpalackra, vagy éppen gázcsövekre, amelyek felrobbanhatnak, megrepedhetnek, ez által pedig a gázszámla is csökken. Továbbá egy hőszivattyú üzemeltetéséhez kevesebb áramra is van szükségünk, így villanyszámla is csökken a korábbihoz képest, elég hamar megtérítve a belefektetett összegeket.

Így belegondolva pedig szinte csak és kizárólag pozitív tulajdonságai vannak a hőszivattyúnak. Környezetbarát, csökkenti a számlákat, és hosszú távon gyorsan megtérül az ára. A Klíma Globál pedig egy megbízható csapat, akik mindenben segítenek a beszereléstől egészen az évekkel későbbi szervizig.