Halapi

Lovarda

A tavasz beköszöntével a túrázási szezon is újra indul. Belföld csodáit minden egyes alkalommal nagy öröm újra látni. A hegyeink csodálatosak, és mindig tudnak újat mutatni. Egy egy tájegységet szoktunk kiszemelni magunknak, és akkor túrázással egybekötött kis wellness hosszú hétvégét hozunk össze, hol a barátokkal, hol pedig csak kettesben. A szállást mindig úgy válasszuk ki mielőtt neki indulunk, hogy mindenképpen az aznapi túra után nagy kényelemben tudjunk pihenni és feltöltődni a következő napi menetre. Egy kényelmes ágy, és a wellness részlegen egy jó hőmérsékletű gyógyvizes medencével a fáradt testrészeinknek.

Ahogyan a medencében pihentettük az elfáradt lábainkat, egy nagyon kedves másik házaspárral ismerkedtünk össze, akik elmesélték, hogy azért jöttek el erre a hétvégére, mert ez a jutalmuk azért az erőfeszítésekért, amit a lakásuk felújításáért tettek.

Elmondták, hogy nem volt egy olyan könnyű kör, hogy az ablakcseréjükig jutottak. Egy 30 éve épül házba költöztek, ahol az építkezés óta ugyan az az ablak van bent, mint amit az építkezéskor beszereltek. Eddig csak a gond volt vele hiszen, az új házszínhez nem ment az ablak eredeti színe, akkor azt évekkel ezelőtt újra festették, de az a szín mára már lekopott, elkezdett leperegni. Arra gondoltak, hogy amúgy is a szél és a Nap sugarai be be köszöntek a kis réseken át, hogy nem festik újra. Nem fordítanak már több időt és energiát a régi ablakaikba. De hát mi is legyen helyette, tették fel egymásnak a kérdést a medencében tartózkodó pár. Újra már korszerűbb, egészen jól kezelt fa nyílászáró, vagy műanyag ablakok. Ez egy fogós kérdés volt mindkettejük számára, hiszen nem sok mindent tudtak a műanyag ablakokról, mindaddig amíg egy remek oldalt nem találtak, ahol minden felmerülő kérdésükre megtalálták a választ, és mint egyfajta útvezetésként tekintetettek rá, ami végigkísérte őket az úton. Tehát utána olvastak a műanyag ablakoknak, és a számukra nagyon fontos ismérveket találtak csak, hiszen a műanyag ablakokat nem kell 4 vagy 5 évente újra festeni, nem pereg le róla a festék, hiszen színre készülnek. Azonfelül nem vetemednek el, nem lesz rés a kamrák között, mint egy fa ablaknál. Csak olyan érveket olvastak, amit ő maguk is önmaguknak tudtak hinni. Egy nagyon fontos dologra kitértek, hogy milyen nagy veszélye van annak, hogy kis rések vannak a fa ablakokon, hiszen sokkal könnyebben tudnak bejutni idegenek a lakásukba, mint egy műanyag, jól záródó ablaknál.

Ahogyan beszélgettünk a pár férfi tagja át is küldte a honlap elérhetőségét; http://muanyagablakom.hu/. Hogy a párom nekem is utána tudjon olvasni és mi is tájékozottak legyünk ablakok terén, főleg így, hogy ennyire jó véleménnyel volt róla más is, akik szívesen ajánlják őket. Hiszen, mint egyfajta tanácsadó, kezüket fogó személyként tekintettek rá.

Ezen az oldalon; http://muanyagablakom.hu/olyan hasznos infokat is megtaláltak, ami alapján sikerült a párnak kiválasztania a számukra megfelelő műanyag ablakokat, nem másképpen, mint követték azt az elvet, hogy mennyire számít a műanyag ablakok kamráinak száma és az ablak üvegének vastagsága. Ár érték arányában arra törekedtek, hogy mind a két szám minél nagyobb legyen, hiszen ez számít a hőszigetelésben és a hangszigetelésben is nagy részét kiveszi az egészből a műanyag ablak. Nagyon hasznos beszélgetésen vagyunk túl, örülünk, hogy mi is megismerhettük ezt a remek oldalt, ahol számos hasznos tanáccsal lettünk gazdagabbak.