Halapi

Lovarda

Szomszédjaim tegnap értek haza a több napos nyaralásukból. A színük szép barna volt, és valamiért felhőtlen jó kedvük volt, ami szokatlan. Nem bírtam ki, hogy ne kérdezzem meg mi ennek az oka, mert nem csak jó szomszédi viszonyt ápolok Katával és Jánossal, hanem régi gyerekkori barátok is vagyunk. Közösen nőttünk fel, és ők már 12 évesen úgy döntöttek, hogy nem akarnak egymás nélkül élni… Nem is tettek másképp. Az élet úgy hozta, hogy engem se szakított el tőlük, szóval a szemükben én vagyok a pátyolgatni való, már majdhogynem rokon. Megvártam még kicsomagolnak, kifúják magukat és este olyan 8 után már át is kéredzkedtem az élménybeszámoló végett!

Egy aranyos kis panzió volt a szálláshelyük. Nem túl nagy vendéglátó egység, de annál hangulatosabb.  Rajtuk kívül még 3 pár szállt meg ott, közülük az egyik, 2 gyerekkel volt jelen. A legkisebb kölyök egy baba volt, talán 8 hónapos, a legnagyobb pedig egy 2 éves kislány. Ez a kiinduló alapja a történetüknek, mert ott, ezt a meghitt családot látván fogalmazódott meg bennük a gondolat, hogy ideje lenne belevágniuk a gyerek projektbe. Régóta tervezgetik és így már a 30-on túl pár évvel, muszáj meglépniük. Bár ez egy nagy elhatározás azoknál akik, tökéletest otthont akarnak adni a gyerekeiknek. Próbáltak sokat beszélgetni a gyerekesekkel, hogy a tapasztalataikat megismerjék, okosodjanak. Számtalan praktikát hallottak, mire kell odafigyelni, csecsemőkorban mi a legjobb étkeztetési szokás, hogy lehet elkezdeni evőeszközre szoktatni a gyerekeket és még sok érdekességet hallottak, olyan tapasztalásokból, amit 3 gyerek után tanul meg egy szülő.

Az apuka felhívta a figyelmet a biztonságra. Szerinte ez a legfontosabb. Mivel rengeteget utazik, utaznak, a legelengedhetetlenebb dolognak a minőségi babaülést tartja. Nagyon sok utána járása volt, hogy megtalálja a megfelelőt, ami sikerült is, mert már a második gyerek cseperedik fel benne. Egy babaverda.hu nevű oldalon talált rá a tökéletes beépíthető baba fotelre. A gyerekülés 9-36 kilogrammig ajánlott. Kialakítása nagyon kényelmes és persze ultra biztonságos, amint megtalálta az oldalon tudta, hogy az lesz a megfelelő ülés! Szerencsére a gyerekek is nagyon szeretik, és szívesen utaznak benne. Mivel igen kényelmes, nem rosszalkodnak benne, inkább a nyugodt, gyakori alvás a jellemző. Teljesen meg vannak elégedve vele már évek óta.

Annyit próbált felhozni negatívumként, hogy drágának vélte, de a piacon található gyerekülések közül ár-érték arányban a legjobb volt, ezért nem sajnálta kifizetni. Egy baby star-fix fantázia névre hallgató ülésről van szó. Amit a gyerekek egyszerűen imádnak!

Kata és Jancsi kíváncsian hallgatta végig a mondandót és szorgosan jegyzeteltek fejben. Mindeközben a 2 rosszcsont gyerkőc természetesen nyaggatta a szüleiket, de azok már immunisak voltak erre. Annyira imponáló volt nekik ez a család, hogy eldöntötték biztosan belevágnak a nagy projektbe. Sok hasznos tudnivalóval lettek gazdagabbak, szóval, már csak a bátorság kell, hogy belekezdjenek az életre szóló tervbe.

Majd kiugrottam a bőrömből, amikor ezt elmesélték és mondtam nekik, hogy minden támogatásomat élvezni fogják! Sőt, legalább tudom, mit fogok és honnan rendelni, amikor megérkezik az első csöppség. Én is megjegyeztem magamnak a fentebb említett babaverda oldalt, mert remélem hamarosan nekem is szükségem lesz rá!