Halapi

Lovarda

Az utazás szeretete szerintem mindenkiben benne van, valaki utat enged az érzésnek, és új tájakat városokat, országokat ismer meg. Akár egy évben többször is útra kell és feltöltődve, új élményekkel telve visszatér és a monoton hétköznapokat folytatni tudja. De a legjobb utazások azok, melyek ténylegesen hosszabb ideig tartanak, hogy jó pár napot egy szálláson töltve kipihenve és az adott térség gasztró és történelmi kultúráját is megismerhessék.

Egy ilyen utazásom során az étteremben találkoztam egy párral, akik nagyon nagy életeseményékünk vannak túl. Egy lakáseladáson és kertes ház vételi projektben vannak, és a két procedúra között elugrottak erre a kis csoda szállásra pihenni. Én a velük töltött beszélgetés alkalmával számos új információra tettem szert a lakás eladás- vétellel kapcsolatban. ÉS a végén még egy linket is; https://www.e-tanusitas.eu/ kaptam, mely a beszélgetésünk főtémája volt. Ezen linket;https://www.e-tanusitas.eu/ használták beszélgetőpartnereim, az ügyben, hogy a lakásuk eladóvá tudjon válni. Erről a feltételrendszerről ők nem tudtak, és hirtelen kellett valami megoldást találni.

Az interneten próbáltak találni egy céget, aki ezzel foglalkozik és a számos, akár referenciával is rendelkeznek. Amit a beszélgetésünk végén átküldtek link; https://www.e-tanusitas.eu/, ez hozta meg számukra a megváltást, azt, hogy egyszerre minden gonduk megoldódott. De nem csak azért, mert egy remek oldallal találták szemben magukat, hanem azért, mert olyan profi gárdával rendelkezik a cég, hogy öröm volt tőlük rendelniük a vacsora beszélgetőpartnereméknek. De nagyon előreszaladtam a történetben, amikor is meglátták az oldalt, rögtön látszódott, hogy mennyire megbízható profi céget találtak, mindennek megvolt a helye, és minden nagyon részletesen le van írva, érhető szóhasználatot használva. Olyan információkat is ad a cég, ami minden ingatlan eladó számára nagyon hasznos tud lenni. Nem csak az elérhetőségük szerepel, hanem tanácsok és leírás mert van szükség a tanúsítvány meglétére, és annak biztonsági érzetet biztosító hatásával. Egyfelől azért kötelező egy energetikai tanúsítvány megszerzése, mert a kiérkező szakember a lakást felmérve, a lakás energetikai tulajdonságait profilozva számításokat végez, hogy mennyi a része, energetikára vetítve, amely kiszökik és azáltal sok a számla díja. Ez biztosíték mindkét fél számára is az eladó tudja, hogy jó minőségű ingatlan ad el, a vevő pedig tudomást szerez arról, hogy ténylegesen jó befektetése lesz. A honlapon nagyon részletesen megtalálható, hogy a jelentkezés után, miszerint igény tartanak arra, hogy egy szakember kiérkezzen és ott felmérje az épület állapotát nagyon jó le van írva. Ezért a beszélgető partnereim már telefonáltak is, ott az időpont egyeztetés úgy történt, hogy a cég a hozzájuk, mármint az ingatlanhoz, melyet fel kell mérni, ahhoz legyen a legközelebb. Így a vállalt időintervallumot, miszerint az energetikai tanúsítványt a felmérést követő 12-14 órán belül elkészítik és az a megrendelő kezei között is lesz, ez a szervezés a munka flottul történő folyamatához elengedhetetlen. A mérnök szakember a megbeszélt időben megérkezett és elkezdte az ablakot és a fűtés átvizsgálását, majd a mért adatokat továbbított a központ részére még ott a beszélgető partnereim lakásában, hisz így még gyorsabban zajlik az információ átadás és annak feldolgozás, s a kiértékelés utáni tanúsítvány kiállítása. A szakember szuperül dolgozott, együttműködése kiváló volt, majd a cég ígéretéhez híven másnapra már ott is volt a kész tanúsítvány, mely mindenki számára jó hírt tartalmazott, így az ingatlan adás – vétele is megtörténhetett.