Halapi

Lovarda

A párommal mindig is imádtunk utazgatni. Világot járni, új élményeket felfedezni, ugyanakkor kikapcsolódni is. Mindig elmentünk egy-egy üdülésre, ahányszor csak időnk és pénztárcánk engedte. Imádtuk ezeket a vakációkat, minden egyes percét élveztük, mert egyszerűen csak annyira szabadnak érzetük magunkat…

Aztán amikor gyerekünk lett, végiggondoltunk annak a lehetőségét, hogy minderről le kell majd mondanunk. Hiszen onnantól a pici lesz majd az első, és egy kisbabát mégsem lehet elvinni magunkkal akárhová. Azok a barátaink is, akiknek kisgyerekük van, meséltek “rémtörténeteket” arról, milyen nehéz is gyerekkel utazni.

Szerencsére, a helyzet nem ennyire vészes. Egy kis talpraesettséggel és megfelelő körültekintéssel, megoldható, hogy a gyerekünk is velünk utazzon. A legfontosabb talán az, hogy felkészüljünk minden lehetséges problémára. Például mindig legyen nálunk tiszta pelus, tápszer, játék stb.

A másik, és talán még ennél is fontosabb dolog, a gyermek biztonsága. Szerencsére rátaláltunk egy sport babakocsira, amibe egyből beleszerettünk. Egy sport babakocsikat árusító weboldalon akadtunk rá, és már első pillantásra kiderült, hogy minden igényünknek megfelel.

Egyrészt, az egész sport babakocsi összecsukható. Így nem csak a tárolása kényelmes, tehát nem foglal nagy helyet a lakásban, hanem a szállítása is pofon egyszerű. Egyrészt a tömegközlekedésen is lehet vele utazni, mert kicsi, kompakt és könnyű váza van, így fel lehet emelni nagyobb erőlködés nélkül. Másrészt az autónkban is kényelmesen elfér. Így aztán nyugodtan átszelhetjük az országot, mindig el tudjuk magunkkal vinni a sport babkocsinkat!

Ezen a nyaraláson is, ahol most voltunk, csak beraktuk az összecsukott sport babakocsit a csomagtartóba, és már indulhattunk is. Az összes cuccunk is kényelmesen elfért még mellette, nem kellett nyomorogni a hely szűke miatt. Aztán amikor megérkeztünk, csak kikaptuk a babakocsit, gyorsan szétnyitottuk (ami egyébként pofonegyszerű), és már mehettünk is sétálni.

Ez a sport babakocsi egyébként nagyon biztonságos is. A kicsi semmilyen körülmények között nem tud belőle kiesni, fixen megtartja. Ugyanakkor kényelmes is, ezért a séták minden percét élvezni lehet, nem csak nekem, hanem a gyerkőcömnek is.

A fék rendszer nagyon stabil, egyetlen lépéssel megállíthatom a sport babakocsit séta közben. A kerekek is strapabíróak, kényelmesen manőverezhetőek, és minden terepen jól szuperálnak, legyen az aszfalt vagy parkban lévő sétány. Most is találtunk egy szép, fákkal övezett parkot, ahol kavicsos volt az út, de ez nem jelenthetett akadályt az új babakocsinknak.

Egyébként nem csak kényelmes az ülés, hanem higiénikus is. Ugyanis a belső huzat könnyen kiszedhető és mosható. Ezért semmilyen szennyeződés nem kell hogy a gyerkőc közelében legyen.

A sport babakocsi ülés része alatt pedig egy hatalmas bevásárló kosár rész foglal helyet, amibe minden cuccunk belefér, legyen az babaholmi vagy éppen meleg pulcsi estére. De még a bevásárlást is oda tudom tenni a hétköznapokon.

És arról még nem is beszéltem, hogy milyen kedvező volt a sport babakocsi ára, sőt, 100.000 forint vásárlás felett még ingyen és bérmentve ki is szállították nekünk a kiválasztott terméket.

A nyaralás fantasztikus volt, főleg így gyerekkel. A sport babakocsi remekül szuperált, tényleg kényelmes volt a használata, és megkönnyítette az együtt utazást. Ajánlom mindenkinek, aki ilyesmiben gondolkozik, hogy sport babakocsit vegyen!