Halapi

Lovarda

Régóta terveztük a családdal, hogy ellátogatunk Szegedre, mivel sem a kisfiunk, sem én nem láttam még ezt a szép várost. Július 13 és 15 között foglaltam egy apartmant a belvároshoz közel. Amikor elérkezett az utazás előtti nap, kisfiam nagy buzgón pakolgatta a ruháit és játékait a kis bőröndjébe. Nemrég vásároltam neki az interneten egy kisautót erről a jatekwebshop.hu honlapról. A játék autó hamar a szívéhez nőtt. Mivel egyik kedvenc meséje a Verdák, az ebben szereplő autók egyikéről, Max Schnell-ről mintázott játék Porsche-t rendeltem. Mivel a termék 3 éves kortól ajánlott, kiválóan passzolt négyéves fiam igényeihez. A kisautó különlegessége, hogy egy rugós szerkezet segítségével felhúzható és hátsó kerekeire ágaskodva lő ki.

Az utazás napján bepakoltuk a kocsinkba a bőröndöket, könyveket, játékokat. A háromórás út után nagyon szép kerttel körülvett, felújított szálláshoz érkeztünk, egyből elfoglaltuk az apartmanunkat. Kisfiam vígan fedezte fel a szállás minden négyzetméterét a kisautójával berregve, térden kúszva tologatta végig a padlón. Imád lesben állva várni arra, hogy valaki mit sem sejtve belépjen az ajtón, akkor hamar felhúzza az autót és az érkező személy lábai elé gurítja azt. Így járt szegény háziasszonyunk, aki épp a kulcsot jött átadni, amikor a kisautó elcikázott a lábai előtt. „Egér! Egér!” – kiáltásokkal ugrott el az útból szegény, mire sűrű bocsánatkérések közepette felvilágosítottam, hogy az csak az én fiam játék autója. Megkönnyebbült, hogy nem kell egérfogót felállítania az új vendégek szobájában.

Éjszaka kisfiam felkelt, hogy kimenjen a mosdóba. Egyszer csak egy nagy jajgatásra és puffanásra lettünk figyelmesek, mire rögtön kiszaladtunk megnézni, hogy mi történt. A fiúcska a kárörvendő játékautó mellett terült el a földön, ugyanis elfelejtette, hogy rendetlen gyerek módjára nem pakolta el este az útból a játékot, ezért amikor a sötétben rálépett, elcsúszott rajta. Nevetve magyaráztam el neki, hogy látod, ez történik azokkal, akik másokat ijesztgetnek a kisautóval.