Halapi

Lovarda

Nem is olyan rég végeztünk egy kisebb felújítást a panzión, az étterem részt is rendbe raktuk, de én is tudom, hogy ez még kevés az üzleti sikerhez. Nem elég, hogy van egy szép kis panziók, az is érdekes, hogy az emberek hogy találnak rá. Hiába van valakinek a lehető legjobb hotele, ha senki nem hall róla. A marketing ma már egy nagyon fontos eszköz, ha valaki sikeres akar lenni. A panzió marketingjének pedig az egyik legfontosabb bázisa a honlapunk, hisz az emberek sokszor az alapján találnak meg minket.

Amivel mostanában elég sokat foglalkozom, hogy milyen eszközökkel tehetném a panzió oldalát még jobbá, és hogyan érhetném el azt, hogy minél több ember rátaláljon. Már senkinek sem újdonság az, hogy nagyon sok múlik azon, hogy mennyire vagy látható a neten, mert a legtöbben így találnak rá a hotelekre. Mostanában többet foglalkoztam az online marketinggel, és azt találtam, hogy a keresőoptimalizálás egy fontos szempont, ha azt akarom, hogy jó helyen jelenjen meg a panzió oldala ha valaki rákeres a környékbeli hotelekre. A keresőoptimalizálás esetében pedig nagyon fontos tulajdonság az oldal sebessége. Ha összehasonlítjuk a mi oldalunkat más weboldalakkal, láthatjuk, hogy a gyors weboldalak sok előnyhöz jutnak, ha a SEO rangsort nézzük. Valójában a sebesség a SEO rangsorolásának egyik fő tényezője. Tehát nem kétséges, ha a tárhely sebessége nő, a SEO rangsorban is jobb helyet foglalunk el.

A weboldalak betöltési sebessége számos dologtól függ, például a képek mennyiségétől és méretétől, vagy a tárhelyszolgáltatón is sok múlik. Ha a tárhelyszolgáltató nem megfelelő, akkor nagyon lassan fognak betölteni a webhelyek, aminek következtében ezek az oldalak elveszítik a SEO rangsorolásukat, és így elveszíthetnek egy csomó ügyfelet is.

Még egy fontos szempont a biztonság, mert a tárhelyszolgáltatók nem mindig védettek teljesen, és a hackerek vagy a spammerek könnyen feltörhetik őket. Miután megtalálták ezt a nem biztonságos tárolószervert, valamikor rosszindulatú szkripteket írnak, átirányítják webhelyed, vagy átlinkelnek róla egy más weboldalra, ezzel pedig átirányítják a forgalmadat is. Senki sem szeret az olyan webhelyen böngészni, ami gyakran kiírja, hogy a „webhely nem áll rendelkezésre”. Kevés olyan tárhelyszolgáltató van, amely 100% -os rendelkezésre állást igyekszik biztosítani. Ha a hibaüzenet sok alkalommal megjelenik, akkor nem csak a látogatók szoknak el, hanem google csökkenti a webhely seo rangsor pozícióját, mivel nem nyújt jó tapasztalatot a felhasználók számára.

Ezekben a helyzetekben segíthet a virtuális szerver, vagyis a vps szolgáltatás. Ez olyan támogatást ad, ami stabilabbá teszi a weboldalt, és jó felhasználói élményt is biztosít, ami ahhoz vezet, hogy a seo rangsorolásnál is jobban fog teljesíteni a honlapunk. Más lehetőségekkel összehasonlítva a megosztott tárhely olcsó, de ez a legkevésbé hatékony, mert a weboldalad ugyanazon a szerveren található, mint sok más weboldal is, anélkül, hogy a biztonsága biztosítva lenne. Ezért az oldalad sebessége csökkenhet, és ki van téve a spammereknek a biztonsági támadásoknak.

A vps rendszernél saját virtuális szervered lesz, vagyis megkapod a dedikált szerver előnyeit, és mások nem férhetnek hozzá az adataidhoz.

Ekkor kerestem rá a vps szolgáltatókra, és meg is találtam azt, ami az én igényeimnek a legjobban megfelel. Valamint ezen az oldalon a vps ár is nagyon kedvező volt. A rackforest.hu-n ráadásul többféle csomag van attól függően, hogy kinek mekkora tárhely kell, mekkora adatforgalomra számít. És itt megkapom mindazokat az előnyöket, mint amiről az előbb beszéltem, mint például a sebesség, a biztonság, a karbantartás és a támogatás.

Így már biztos lehetek benne, hogy a weboldalam zavartalanul tud működni, szabadon és gond nélkül tudják olvasni az emberek, és jó benyomást tesz rájuk. Valamint a kereséseknél előbbre kerül a panzió oldala, és így többen találnak rá, ami fellendítheti az üzletet. Ha pedig a bevételeink megnőnek, akkor tovább tudunk dogozni azon, hogy a vendégeinknek a ehető legjobb szolgáltatást nyújtsuk.