Halapi

Lovarda

Amikor valaki új vállalkozásba fog, elsőre nem is biztos, hogy átlátja, hogy mennyi teendője is van. Mi is így voltunk a panziónyitás előtt, amikor is leginkább arra koncentráljunk, hogy fizikailag hogy áll ez az egész. Tehát inkább ügyeltünk a berendezésre, a konyhára és sok minden másra, mint arra, hogy könyvelésileg hogy is állunk.
De szerencsénkre egy nagyon jó könyvelőt találtunk, aki mindenre időben figyelmeztetett bennünket és olyan tanácsokat is kaptunk tőle, melyek igencsak megkönnyítették végül a nyitást és az egész életünket is.
Szerintem az alap egy jó könyvelő megléte, így legalább efelől nyugodtak lehetünk. Mi azok is voltunk és csupa olyan tanácsot kaptunk, melyek közül egyet sem bántunk meg.

A topcegalapitas.eu-t javasolta például székhelyszolgáltatónak és igent is mondtunk, mert tisztában voltunk azzal, hogy milyen előnyökkel jár egy székhelyszolgáltató.

A cégvezető személyének kiválasztása okozott ugyan egy kis fejtörést, de végül ezen az akadályon is túllendültünk.

A cégvezető mellett azt is ki kellett találnunk, hogy milyen lesz a cégforma és a cégnév. Ezeknek is nagy jelentősége van, előbbinek azért, mert a cégforma választásánál voltaképp sok más dologról is döntünk, hogy hogy fogunk adózni és így tovább. A cégnév pedig szintén egy fontos dolog.

Mi azt vallottuk, hogy legyen különleges, de ne legyen annyira elrugaszkodott a földtől, tehát ha valaki meghallja, azért nagyjából sejtse hogy mivel is foglalkozunk. Abban azonban egy darabig nem jutottunk dűlőre, hogy ki is legyen a cégvezető.

Érdemes különbséget tenni a cégvezető és az ügyvezető között. Az ügyvezető az ügyvezetői feladatokat látja el, a cégvezető pedig felel az operatív vezetői feladatokért, amiket az ügyvezető határoz meg számára.

Sok esetben nincs is külön cég- és ügyvezető, de azért érdemes egy kicsit körbejárni ezt a témát.

A cégvezető hivatalos megfogalmazás szerint segíti a vezető tisztségviselők munkáját, munkaviszonyban van, de általános döntési jogköre is lehet. Ennek akkor van igazán nagy jelentősége, amikor egy vállalkozás több telephellyel rendelkezik, és ezeknek külön vezetője van.

A külön vezető pedig lehet önálló jogkörrel rendelkező. Szóval a lényeg, hogy cégvezetőből nem csak egy lehet. Hanem annyi, amennyire szükség van. Amikor valaki cégvezető lesz, más dolgokat is el kell dönteni. Például hogy milyen jogköre van. Például képviselheti-e a gazdasági társaságot.

A lényeg, hogy az ügyvezető mindig a cégvezető felett áll. A cégvezetővel kapcsolatban vannak egyébként szabályok. Az összeférhetetlenségi szabály például. Ez kimondja, hogy a cégvezető nem szerezhet részesedést a gazdasági társaság működéséből.

Nagyon komplex és összetett egyébként ez a téma, ezért is érdemes felkeresni a topcegalapitas.eu-t, ahol választ kaphatunk azokra a kérdésekre is, melyek a cégvezetéssel, ügyvezetéssel kapcsolatosak.
Természetesen ez a honlap nemcsak egy informatív oldal, hisz számos szolgáltatást kínálnak. Egyebek mellett cégalapítást is, mint ahogy nevükben is benne van. Ezen túl székhelyszolgáltatást, ami egyre népszerűbb hazánkban, de több más országban is.

Amikor székhelyszolgáltatást veszünk igénybe, azzal nagyban meg tudjuk könnyíteni a saját életünket. Nem kell például a hivatalos levelekért sorban állni a postán, mert a székhelyszolgáltató átveszi, beszkenneli és el is küldi nekünk. Így attól sem kell tartanunk, hogy elhagyjuk, elkeverjük.

Mi egyáltalán nem bántuk meg, hogy igénybe vettük a topcegalapitas.eu szolgáltatásait. Azóta is tudunk a munkára, magára a panzióra koncentrálni, ami szerencsére egyre több vendéget vonz. Szinte meg sem érezzük, hogy nyári szezon van, mert ősszel és télen is szinte folyamatos a teltház.