Halapi

Lovarda

Különleges szálláslehetőségek gyűjteményünkben most egy igazán felejthetetlen élményt hoztunk nektek! Ugye ti is álmodtatok már róla, hogy milyen lehet úgy aludni, hogy a vízen ringat a hajó? Siófokon a BalatonPro cég jóvoltából most ezt ki is próbálhatjátok. A biztonság érdekében természetesen csak a kikötőben, de higgyétek el nekem, ez is hatalmas élmény tud lenni. Mi magunk is kipróbáltunk, hiszen tudjátok, hogy nem szeretünk olyan szállást ajánlani nektek, amiben nem vagyunk teljesen biztosak, hogy megéri és maradandó élményt nyújt. Egyébként egy lánybúcsú keretein belül voltunk vitorlázni. Mindjárt el is mesélek mindent, de akit igazán érdekel, az ezen a linken tud utána olvasni: balatonpro.hu/lanybucsu-balaton/.

Mi egy egész hétvégés programot töltöttünk a Balatonon egy verőfényes, de nem túl meleg hétvégén júniusban. Persze a szervezkedést már jó időben elkezdtünk, hiszen le kellett foglalni a vitorlást, meg a kapitányt hozzá. Egyébként a cégnek, a weboldaluk szerint összesen hét darab vitorlása van. Vagyis ezek a nyilvánosak, amiket ki lehet bérelni, gondolom én. Ha megnézitek a hajó flotta nevű menüpontot, láthatjátok, hogy mindegyik vitorlásnál írja, hogy hány ember befogadására képes, valamint hogy hány ágy van rajta. Mi a Pleasure vitorlással utaztunk, és ezen is aludtunk, mivel heten voltunk a lánybúcsún és ez felelt meg az ágyak számát illetően. Ringatott titeket már álomba a lassan fodrozódó Balaton? Csodálatos volt.

Szóval reggel kezdtük a napot. Korán reggel. Kómásan, félig még aludva érkeztünk meg a kikötőbe. A kikötő mellett lévő vendéglőben reggeliztünk közösen (ez is része volt a csomagnak), jól feltöltöttük magunkat kávéval és aztán olyan tíz óra körül indulunk el vitorlázni, A kapitány mesélt egy keveset arról, hogy hogyan működik a vitorlás, aztán hagyott minket szórakozni. Kérhettünk volna all inclusive italokat, de mivel a vőlegény egy borász, ezért bőven el voltunk látva alkohollal. Csak egy üveg pezsgőt kértünk az útra, valamint bubis és mentes vizet. De természetesen a délelőttöt nem kezdtük iszogatással, mert az veszélyes lett volna, hiszen olyan délután egy körül megálltunk a Balaton közepén fürdőzni. Szuper élmény volt a mély vízbe beleszökni a vitorlásból. Aztán ezt követően kezdtünk el iszogatni, de ekkor meg nagyon éhesek voltunk. Nemsokára, a megbeszéltek alapján, ki is kötöttünk Tihanyban, ahol ebédeltünk egy jót és folytattuk a borozást. Aztán visszamentünk a vitorlásra és indult a parti! Mármint szó szerint értelmezve a vitorlás indult el vissza Siófokra, mi pedig tovább fogyasztottuk a bort, koccintottunk a pezsgővel és kezdtünk egyre jobban becsicsenni. Amikor visszaérkeztünk Siófokra, már tökéletes állapotban voltunk ahhoz, hogy elinduljunk a buli túránkra. Képzeljétek, a vitorlázáshoz járt egy halom belépő és kedvezmény különböző menő siófoki bulizóhelyekre. Nem is tudtuk mindegyiket kihasználni, annyi volt. Igaz, hogy hamar feladtuk az estét, olyan éjfél körül vissza mentünk a kikötőbe, a vitorlásunkra, aludni. Mondjuk ha ilyen lehetőség vár az emberre, nem csoda hogy siet lefeküdni. Az ágyban még cseverésztünk keveset, aztán elaludtunk. Másnap azonban még nem ért véget a lánybúcsú, ne gondoljátok, hogy csak ennyi volt. Ajándékba kaptunk belépőket a szomszédos wellness hotelbe, ahol kipihenhettük az előző napot és kipárologtathattuk magunkból az alkoholból származó rengeteg mérget. Ez nagyon hasznos volt, sokkal jobb érzés wellnessben másnaposnak lenni, mint otthon a kanapén.

Mondjuk aki úgy érzi, hogy ez túl sokba kerülni neki, vagy egyszerűen nem akar ennyi időt ezzel tölteni, mivel más programötletei is vannak, azoknak is van lehetőség. Az éjszaka vitorláson való eltöltése akkor is igényelhető, ha napközben csak két órát szeretnétek tölteni a hajón. Hivatalosan legalábbis ez van kiírva a weboldalra, de szerintem ennél sokkal nyitottabbak, szóval lehet simán is megoldható a dolog. A weboldalukon is olvastam, hogy nyitottak mindenre, de egyébként a szervezkedés során erről meg is bizonyosodtam. A balatonpro.hu/lanybucsu-balaton/ linken található csomagok szerintem csak kiindulásként szerepelnek, hogy az érdeklődök nagyjából láthassák, hogy milyen opciókat kérhetnek és aztán ezt lehet variálni a végtelenségig. Jaj és amit nem is említettem: tulajdonképpen nem csak lánybúcsú szervezése során lehet igényelni tőlük vitorlást. Lehet szó legénybúcsúról, lánykérésről, szülinapról, házassági évfordulóról és csak úgy is, semmilyen apropó kapcsán. Végül is mindenkinek a maga dolga, hogy mikor szeretne eltölteni néhány szuper órát a Balatonon.